Právě vysíláme

Pachatel, který pohodil do kozolce svázanou fenku pod mostem v Sokoľanech, skončí zřejmě před soudem

20. ledna 2019 9:58
Pachatel, který pohodil do kozolce svázanou fenku pod mostem v Sokoľanech, skončí zřejmě před soudem

Na konci léta otřásl veřejností obzvlášť krutý případ týrání psa. Neznámý pachatel pohodil fenku německého ovčáka svázanou do kozelce pod mostem v obci Sokoľany u Košic.

Zvíře mělo packy i čumák omotané drátem, který se mu zadíral do kůže. „Vysílená a umučená čekala na svou záchranu 3 až 4 dny,“ popsali pracovníci košického útulku stav, ve kterém se k nim nebohé zvíře dostalo. „Byla naprosto zbědovaná. Byl na ni žalostný pohled.“

Vystopování majitele

Fenka v útulku dostala nové jméno a během pár týdnů se z traumatického zážitku jako zázrakem vzpamatovala. Ochráncům se navíc podařilo vystopovat jejího majitele a celou záležitost začala vyšetřovat policie. Ten by po prvním zadržení sice propuštěn, ale policie ve vyšetřování pokračovala a nyní to vypadá, že se případ konečně pohne.

„Podle našich informací košická policie pracuje na návrhu na podání obžaloby vůči pachatelům tohoto otřesného skutku. To znamená, že případ směřuje na státní zastupitelství, odkud, jak doufáme, se dostane před soud,“ uvedli v prohlášení ochránci ze Zvířecího ombudsmana.

Nový život Elizabeth

Elizabeth, jak ji pracovníci útulku pojmenovali, už ale žije jiný život. Daleko od svého bývalého majitele, ve své nové rodině v Německu se jí daří moc dobře a dělá neskutečné pokroky.Elizabethka se má velmi dobře. S paničkou chodí na dlouhé procházky do lesa a doma ji všichni milují. Elinka je spokojená a my také,“ píše se v jednom z příspěvků na Facebooku.

O případu týrané fenky se dočtete více zde

 

Zdroj: Facebook

Kočičí kolonie na Palmovce aneb jaký dopad může mít, když se nekastrují volně pobíhající kočky

Články, které by tě mohly zajímat