Právě vysíláme

Pacient vyléčený z koronaviru poslal lékařům dojemný vzkaz!

5. dubna 2020 13:10
Pacient vyléčený z koronaviru poslal lékařům dojemný vzkaz!

Lékaři, sestřičky a všechen zdravotní personál si v těchto dnech zaslouží náš obdiv. Jejich práce je totiž v době pandemie koronaviru nejen velmi vyčerpávající, ale také nebezpečná. Ti, kteří se z nemoci vyléčili, jim tedy na internetu projevují svůj dík.

Jedním z prvních nakažených lidí ve Spojených státech byl Nick ze státu Ohio. Ten začal jednoho dne pociťovat velké bolesti hlavy a měl zvýšené teploty. Testy posléze ukázaly, že se muž nakazil virem Covid-19 a znenadání musel být umístěn na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Clevlendu.

Nickův stav nebyl dobrý a rodina byla nemocnicí upozorněna, aby se připravila i na to nejhorší. Lékaři však nic vzdát nechtěli a na prosklené dveře mu připínaly povzbudivé vzkazy typu: „My tě dostaneme domů.“

Nick se z nemoci dokázal zotavit a sám nyní tvrdí, že dostal druhou šanci na život. A protože moc dobře ví, jak moc mu v nemocnici pomohli, nechal lékařům a sestřičkám na dveřích od pokoje dojemný vzkaz: „Toto okénko bylo tím nejdůležitějším okénkem v mém životě. Ve chvílích, kdy jsem sledoval, jak tvrdě pracujete a nebyl jsem schopen vám poděkovat za čas, který mi věnujete. Ačkoliv pravděpodobně nebudu schopen vám tuto péči a lásku oplatit, chci, abyste věděli, že jste totální hvězdy. Sledoval jsem vás, když jste měli dobré chvíle i špatné chvíle, ale co bylo každou noc neměnné byla vaše péče o lidi. Odcházím z této JIP jako jiný člověk, snad jsem se změnil k lepšímu, a to nejen díky medicíně a Bohu, ale také díky tomu, že existují tak skvělí lidé, kteří jsou oddaní péči a starosti o jiné.”

 

Zdroj: BBC

Články, které by tě mohly zajímat