Právě vysíláme

Pár odmítl repatriační let, aby neopustil svého malého pejska

6. května 2020 18:00
Pár odmítl repatriační let, aby neopustil svého malého pejska

Statečný pár z Walesu odmítl repatriační let z Kostariky, protože nechtěl opustit svého malého pejska Pebblese. Hugh Thomas a Abbey Walsh nyní vyčkávají, než jim situace dovolí přiletět zpět do své vlasti jako rodina.

Klobouk dolů

Abbey a Hugh byli uprostřed své cesty kolem světa s mopsem Pebblesem, když zaútočil koronavirus. Rodina z Walesu v posledních měsících navštívila celkem 28 zemí světa, ale Covid-19 jejich cestování předčasně ukončil.

Vzhledem k napjaté situaci nabídla britská vláda repatriační let pro své občany, kteří uvízli v Kostarice. Abbey a Hugh měli na tento let nárok, ale když se chystali nastoupit, úředníci jim údajně poskytli kruté ultimátum: nastoupit můžou, ale Pebblese musí nechat v Kostarice.

 

Mladý pár se proto rozhodl pro statečný krok. Repatriační let odmítl a s Pebblesem zůstává v kostarickém městě San José, dokud se situace neuklidní. „Nikdy bychom ji neopustili,“ vysvětluje pětadvacetiletý Hugh„Je členka naší rodiny, je jako naše dítě. Nevrátíme se domů, dokud se nemůžeme vrátit všichni.“

Abbey, Hugh a Pebbles tak netrpělivě čekají v San José, dokud se situace nezlepší a budou se moci vrátit domů. Snad už nebudou čekat dlouho.

 

Zdroj: Metro UK, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat