Právě vysíláme

Pár si pořídil mini prasátko. Nyní doma chová skoro 300 kilovou prasnici

30. dubna 2019 9:10
Pár si pořídil mini prasátko. Nyní doma chová skoro 300 kilovou prasnici

Když si Steve a Dereck z Kanady pořizovali domů malé a roztomilé prasátko, mysleli si, že jim pašík díky své velikosti nezabere příliš mnoho místa. Po čase si ovšem pár uvědomil, jak šeredně se tehdy spletl. Jak velké zvíře jim z malého mazlíčka vyrostlo? To budete koukat!

Prasátko, které dvojice pojmenovalo Esther, během dvou let neuvěřitelně vyrostlo a z miniaturního selátka se stala 290 kilové prasnice. A i když byli Steve s Dereckem její nově nabytou hmotností šokováni, milovaného zvířete se rozhodně nezbavili. Naopak!  Dál s ním spokojeně žijí doma.

Esther změnila páru život v mnoha ohledech. Jakmile Dereck a Steve pochopili, jak moc inteligentní a hlavně čistotná jejich prasnice je, uvědomili si, že přece nemohou jíst maso ostatních zvířat a stali se vegany. Společně se rovněž rozhodli založit menší farmu, kde se starají o další chovná zvířata, kterým by jinde hrozila smrt.

Esther se díky péči svých páníčků dost naučila. Jelikož je to opravdu moc chytré zvíře, dokáže si sama otevřít dveře, skříň a dokonce i ledničku.

Ačkoliv pár zažívá se svým mazlíčkem většinou radostné chvíle, rok 2018 byl pro všechny velmi těžký. Esther byla totiž zjištěna rakovina, a tak prasnici čekalo náročné léčení, které stálo mnoho peněz. Protože má ale Esther mnoho fanoušků po celém světě a její profil sleduje na Instagramu přes půl milionu lidí, podařilo se StevoviDereckem vybrat na léčbu přes 650 tisíc dolarů. Za peníze se pak nakoupilo zařízení do veterinárních klinik a 120 tisíc dolarů šlo na charity, jenž se věnují záchraně zvířat.

Léčba byla sice náročná, avšak dopadla úspěšně. Esther je nyní kompletně zdravá a užívá si život po boku svých pánů. O jejím příběhu byla napsána i kniha, která by dokonce měla být v příštích letech zfilmována. Z obří inteligentní prasnice se tak možná nakonec stane i filmový hvězda! ?

 

Zdroj: BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat