Právě vysíláme

Pes, který přišel o kočičí kamarádku, si přinesl domů kotě z ulice. Jak zareagoval jeho páníček?

5. června 2019 13:35
Pes, který přišel o kočičí kamarádku, si přinesl domů kotě z ulice. Jak zareagoval jeho páníček?

Crosby je zlatý retrívr, který miluje společnost. Dřív byl zvyklý trávit čas bez svého páníčka ve společnosti svých dvou zvířecích kamarádů – kočky a psa. Jenže od té doby, co oba zemřeli, musel se Crosby naučit být sám. Tedy až donedávna.

Podle páníčka působil retrívr i přes ztrátu milovaných kamarádů jako veselý pes, který se s novou životní etapou lehce smířil. No ve skutečnosti to tak možná nebylo.

Jednoho dne po příchodu domů si muž všiml nezvyklého chování Crosbyho. Pes ho většinou nadšeně vítal a skákal na něj, ale tentokrát to bylo jinak. Retrívra něco vyvedlo z míry. Nervózně poštěkával a páníčka se snažil dostrkat do koupelny. Když muž konečně kapituloval a do koupelny se se psem skutečně vydal, objevil tam něco nečekaného. Ve vaně mňoukalo malé kotě.

Bylo tak maličké, že nebylo možné, aby se samo dostalo dovnitř dveřmi pro psa. A z reakce Crosbyho bylo jasné, že kotě do domu přinesl on. Radostně štěkal a nechtěl se od svého nového kamaráda hnout.

Jeho páníček se poptával všude v okolí, zda někomu nechybí kotě, a nečekaného návštěvníka vzal i k veterináři, ale nikdo se k němu nepřihlásil a lékař neobjevil žádný čip. Muž měl tři možnosti: kotě vypustit ven a doufat, že samo najde cestu domů. Dát ho do útulku, kde hrozilo, že bude utraceno. Nebo ho adoptovat.

Hádejte, kterou možnost nakonec zvolil. Velkou měrou k tomu přispěl i Crosby. Tvářil se tak pyšně, že kotě zachránil, že jeho páníček prakticky neměl jinou možnost, než si chlupáče nechat. A od té doby tvoří ten nejspokojenější pár.

Zdroj: justsomething.co

Články, které by tě mohly zajímat