Právě vysíláme

Pět čínských žen se stará o 1300 pouličních psů

13. února 2020 13:53
Pět čínských žen se stará o 1300 pouličních psů

Pět čínských žen se rozhodlo zasvětit svůj život starosti o opuštěné pouliční psy. Když před šesti lety útulek rozjížděly, netušily, do jakých rozměrů – a to doslova – se jejich projekt rozroste.

Od roku 2014 vstává Wang Yafang a čtyři její kamarádky denně ve 4 hodiny ráno, aby nakrmily všechny své psí svěřence. Mají se co ohánět. Čeká na ně víc jak 1.300 hladových krků, a ženy tak musí každé ráno připravit zhruba 400 kilo psího žrádla.

Všem ženám je přes šedesát, některým dokonce přes sedmdesát, ale pracují neúnavně každý den. Psům nejen že zajišťují žrádlo, ale snaží se o něj starat i v širším slova smyslu – udržovat jim v pořádku drápky a srst a projevovat jim lásku.

I když práce se psy je možná snem mnoha z nás, není to vždy jednoduché – zvlášť v takovém množství. Každá z pětice žen již byla pokousána, jelikož pejsci z ulice nejsou vždy příliš družní a přátelští. Každopádně několik negativních zážitků ženy neodradí. Pokud je v Číně toulavý pes chycen a odvezen do útulku, za několik dní ho čeká usmrcení, pokud se o něj nepřihlásí jeho majitel.

Zdroj: justsomething.co.uk

Články, které by tě mohly zajímat