Právě vysíláme

Pět případů z kauzy Dominika Feriho odloženo, policii se vinu nepodařilo prokázat

7. září 2022 9:10
Pět případů z kauzy Dominika Feriho odloženo, policii se vinu nepodařilo prokázat

Dominik Ferri si může oddechnout, tedy alespoň částečně. Pět z osmi obvinění ze znásilnění se policii nepodařilo prokázat. Další tři případy i nadále prošetřuje. Pokud bývalému poslanci prokáže vinu, hrozí mu až deset let vězení.

Policie odložila pět případů žen, které obvinily Dominika Feriho ze znásilnění či pokusu o znásilnění. Dotyčné si podle serveru Aktuálně byly jisté, že jim bývalý poslanec ublížil, prokázat se jim to však nepodařilo a žalobkyně Petra Gřivnová jejich stížnosti zamítla. Byly totiž shledány nedůvodnými. Policie tak jejich případy odložila a bude se nyní soustředit na další tři.

Ferimu přitom hrozí až deset let vězení. Jedné z dívek totiž v době pokusu o znásilnění, či přímo znásilnění mělo být pouhých sedmnáct let.

Kauzu ohledně Feriho a jeho „praktik“ rozjely před více než rokem servery Deník N a A2Alarm, když přinesly důležitá svědectví dívek, na které měl někdejší poslanec vyvíjet sexuální nátlak. Na základě článku se pak se svými výpověďmi webům ozvaly další ženy. „Udělám ti malé černoušky,“ měl Feri během toho, co ji osahával, říkat mladé Julii na narozeninové oslavě. S některými dívkami pak obviněný komunikoval i skrze zprávy.

Právě ty jsou pro policii důležitým důkazním materiálem. Apolena Rychlíková a Jakub Zelenka, kteří pro zmíněné servery články napsaly, tvrdí, že konverzace s dívkami viděli a jejich svědectví si ověřili mezi zdroji z jejich blízkého okolí. Ex hvězda TOP 09 přitom několikrát jakékoliv sexuální násilí odmítla.

V květnu letošního roku skončil Feri v péči lékařů poté, co se údajně pokusil o sebevraždu. Do nemocnice ho sanitka převezla se středně těžkými bodnořeznými zraněními v oblasti břicha.

Články, které by tě mohly zajímat