Právě vysíláme

PETR ČECH se po skončení kariéry vrací do anglického klubu. V bráně už ho však neuvidíme!

22. června 2019 12:10
PETR ČECH se po skončení kariéry vrací do anglického klubu. V bráně už ho však neuvidíme!

Petr Čech sice opravdu ukončil kariéru fotbalového brankáře, ale se samotným fotbalem se rozhodně nerozloučil. Slavná hráčská ikona se totiž vrátila do Chelsea, kde bude zastávat manažerskou pozici.

Klub o tom informoval na svých internetových stránkách. Podle portálu Sky Sport bude Čech fungovat jako poradce pro sportovní a technický úsek. „Je mi velkou ctí, že jsem dostal možnost se vrátit do Chelsea a pomáhat klubu k co nejlepším výkonům na té nejvyšší úrovni. Chci přispět k pokračování úspěchů, kterých klub v posledních patnácti letech dosáhl. Těším se na nové výzvy a doufám, že plně využiji svoje fotbalové znalosti a zkušenosti a dopomůžu týmu k dalším úspěchům,“ řekl slavný brankář. I samotné Chelsea je návratem nadšené. „Máme velkou radost, že Petra můžeme opět přivítat v Chelsea, která mu tak dlouho byla domovem. Během let, které v klubu strávil jako aktivní hráč, se osvědčil jako jeden z nejoddanějších, nejúspěšnějších a nejohleduplnějších profesionálů, jaké jsme tu kdy měli,“ uvedla do médií ředitelka Marina Granovská.

Rekordman v počtu startů za českou reprezentaci ukončil kariéru po uplynulé sezoně v dresu Arsenalu, kam přišel v roce 2015 po jedenácti letech v Chelsea. S tou získal čtyři tituly, v roce 2012 vyhrál Ligu mistrů a v následující sezoně přidal i triumf v Evropské lize.

„Po skončení kariéry jsem říkal, že si vezmu čas, položím si všechny nabídky před sebe a vyberu si tu, která se mně bude zdát nejlepší. A Chelsea přišla s nabídkou, která nešla odmítnout,“ přidal Čech, který uvažoval i o trénování. „Do budoucna bych si chtěl dodělat profesionální licenci. Nabídka od Chelsea ale byla taková, že jsem se rozhodl ji vzít a trénování odsunout v tuto chvíli na později,“ dodal.

 

Zdroj: Sky News

Články, které by tě mohly zajímat