Právě vysíláme

Petr Jákl produkuje film, na němž Baldwin zastřelil kameramanku. Co o tragédii řekl?

22. října 2021 14:30
Petr Jákl produkuje film, na němž Baldwin zastřelil kameramanku. Co o tragédii řekl?

Tragédie, co se odehrála na natáčení westernu Rust otřásla filmovým světem. Herec Alec Baldwin nešťastnou náhodou zastřelil kameramanku a postřelil režiséra. Jedním z producentů snímku je pak i Čech Petr Jákl.

Postřelena byla 42letá kameramanka Halyna Hutchins, která byla z odlehlé lokace vrtulníkem převezena do nemocnice ve zhruba 70 kilometrů vzdáleném městě Albuquerque. Tam svým zraněním podlehla. Zraněného 48letého režiséra převezla ambulance do nemocnice do Santa Fe, kde je na jednotce intenzivní péče. Bývalý kaskadér, režisér a producent Petr Jákl, který se producentsky podílel právě i na filmu Rust, nyní pro Blesk.cz řekl, co se podle něj na place stalo. Natáčení se ovšem nezúčastnil, protože do USA může kvůli covidové situaci cestovat až od 8. listopadu 2021.

„Přesný popis toho, k čemu a jak došlo, nemám. Vím jen fakta, že při tragické nehodě zemřela kameramanka a že je režisér v nemocnici. Další zprávy o jeho aktuálním stavu, jestli je to kritické, nemám. V rámci vyšetřování se navíc nemáme k věci vyjadřovat a komentovat to, takže bych vám toho ani víc říci nemohl,“ okomentoval tragédii a uvedl, kdo má obvykle na natáčení na starost rekvizity v podobě zbraní.

Podle Jákla za zbraně na place zodpovídají zbrojíři. „Nikdo jiný jim do toho nesmí mluvit a na nic sahat, zbraně se nesmí dostat do cizích rukou, je na to mnoho přísných pravidel. Teď se zjišťuje, co přesně se stalo a jak k tomu mohlo dojít. Šetří to policie a sám jsem zvědavý, co zbrojíři řeknou,“ řekl.

Jákl rovněž uvedl, že ačkoliv se s Alecem Baldwinem osobně nikdy nesetkal, komunikoval s ním prostřednictvím videohovoru. Herec pak na něj působil klidným a milým dojmem. „Nikdo si to nedokážeme představit, co musí prožívat. Úplně mě zamrazilo, když jsem si představil, že bych odjel do práce a mojí rodině někdo za pár hodin zavolal, že jsem tam tragicky zemřel. Hrozně soucítím s rodinou té zesnulé kameramanky,“ řekl.

Články, které by tě mohly zajímat