Právě vysíláme

Petr Kellner měl o víkendu pohřeb, obřadu se zúčastnili pouze jeho nejbližší

13. dubna 2021 9:10
Petr Kellner měl o víkendu pohřeb, obřadu se zúčastnili pouze jeho nejbližší

Dva týdny po tragické smrti Petra Kellnera rodina vlastníka finanční skupiny PPF pohřbila. Obřad se uskutečnil v pražských Dejvicích za účasti rodiny a nejbližších přátel a kolegů zesnulého podnikatele.

„O víkendu jsme se definitivně rozloučili s PK. Děkuji všem, kteří mu v uplynulých dnech věnovali pozitivní vzpomínku,“ uvedl na svém Twitteru ředitel PPF pro vztahy s veřejným sektorem Vladimír Mlynář.

Obřad se uskutečnil na zahradě Kellnerovy vily v pražských Dejvicích za účasti jeho rodiny, nejbližších přátel a kolegů. „Dřevěná rakev byla pokrytá květinami, mechem, kůrou a větvičkami s šiškami a stála na důstojném místě mezi vzrostlými stromy, které také zdobily květiny – bílé růže, hortenzie a snítky drobných kvítků nevěstina závoje vpletené do břečťanu, který se obtáčí kolem kmenů stromů,“ uvádí na svých stránkách deník Blesk.

Kellnerovy ostatky podle něj dopravil do České republiky v pátek soukromý letoun PPF. Letadlo mělo symbolicky přeletět také nad Českou Lípou, rodným městem někdejšího nejbohatšího Čecha.

Podnikatel zahynul 27. března při pádu vrtulníku na Aljašce. Kellner vyrazil spolu s dalšími čtyřmi lidmi na heliskiing, při němž jsou jezdci na lyžích nebo snowboardu vysazování z vrtulníku do terénu. Jako jediný nehodu přežil bývalý český reprezentant ve snowboardingu David Horváth, kterého před několika dny vyslechla americká policie. Té měl podle Mlynáře říci, že za pádem vrtulníku stála souhra nešťastných náhod, povětrnostních a přistávacích podmínek.

Zdroj: ČTK, Blesk

Články, které by tě mohly zajímat