Právě vysíláme

Piloti jedí stejné jídlo jako pasažéři. S jedním drobným rozdílem…

12. listopadu 2017 10:54
Piloti jedí stejné jídlo jako pasažéři. S jedním drobným rozdílem…

Existuje celá řada věcí, o kterých víme, že by piloti měli nebo neměli dělat v průběhu letu. Být opilý je jednou z nich, ačkoli to fungovalo skvěle ve filmu Let s Denzelem Washingtonem. Být zhulený je další, i když ani to by ve filmu třeba s Jamesem Francem nebo Sethem Rogenem nebylo špatné.
Nadávání  zaměstnancům dispečinků je také nelegální. Tedy ne doslova nelegální, ale příliš morální to jistě není. 

Nedávná reportáž z pilotní kabiny ale odhalila řadu dalších věcí, které piloti mohou (či nemohou) dělat. A některé jsou vážně zajímavé.

Čtení – piloti mohu během letu (ten dlouhý čas mezi vzletem a přistáním) číst, ale pouze noviny. Není za tím snaha o vzdělanost těchto leteckých zaměstnanců spíše prostý fakt, že krátké články odvedou jejich pozornost na kratší dobu než knihy nebo romány

Stravování – Kromě nás cestujících musí jíst jídlo servírované na palubě letadel i piloti. Nicméně oba musí mít jiné jídlo a to i když oba hrozně, ale opravdu hrozně moc chtějí kuře. Je to proto, aby v případě, že jeden druh jídla způsobí po požití otravu, nebyli najednou vyřazeni hned oba dva.

Konverzace – Piloti nemají dovoleno si povídat během vzletu a přistání, tz pod 10.000 stopy ve vzduchu. Jakmile jsou na touto vzdušnou linií mohou se rozplývat nad čímkoli, co je jejich srdci milé.

Osobní přístroje – Telefony, tablety ani jiné přístroje nemají v průběhu letu v kabině co dělat. I když tohle pravidlo se asi ne úplně vždy dodržuje. Jak jinak si vysvětlit vznik těchto a dalších vtipných snímků, které v posledních letech pravidelně pronikají na internet 🙂

Zdroj: ladbible.com

Varování: Posloucháte už vánoční koledy? Může vás to psychicky poznamenat

 

Články, které by tě mohly zajímat