Právě vysíláme

Piloti nad Irskem nahlásili UFO! Co je na tom pravdy?

13. listopadu 2018 16:10
Piloti nad Irskem nahlásili UFO! Co je na tom pravdy?

Piloti dvou civilních letounů nahlásili nad jihozápadním Irskem neidentifikovaný létající předmět. Irský letecký úřad bere jejich nahlášení vážně a spustil vyšetřování zkoumající možné příčiny. Jak vypadal létající předmět a co si o tom myslí astronomové?

Co řekli piloti?

Případ UFO nejprve nahlásil pilot British Airways, létající z Montrealu do londýnského Heathrow. Podle něj přišlo nejprve velice zářivé světlo, které následoval neznámý předmět putující astronomickou rychlostí směrem na sever. Podobný případ nahlásil i pilot značky Virgin, který letišti v irském městě Shannon dokonce popsal dva podobné předměty ve vzduchu. Ani tentokrát nechybělo oslňující světlo a oba předměty se pohybovaly s neuvěřitelnou rychlostí.

 

Irský letecký úřad začal případy vyšetřovat a nikdo moc netuší, o jaké předměty může jít. Astronom Apostolos Christou v rozhovoru pro BBC uvedl, že se nejspíš jedná o kusy vesmírného prachu, které pronikly do zemské atmosféry. Christou dodal, že se podobné fenomény vyskytují během listopadu celkem často a nemělo by se tedy být čeho bát.

Uvidíme, s čím přijde vyšetření Irského leteckého úřadu! To bude ještě hodně zajímavé.

Zdroj: BBC, Instagram

5 projektů, které změní váš názor na dokumenty

Články, které by tě mohly zajímat