Právě vysíláme

Pitbull hrdinsky zachránil dvě děti před jedovatým hadem!

30. září 2019 18:00
Pitbull hrdinsky zachránil dvě děti před jedovatým hadem!

Floridské území Sumter County má nového hrdinu. Osmiměsíční pitbull Zeus viděl, jak se k dvěma dětem přibližuje nebezpečný korálovec, a tak se rozhodl zasáhnout. Pejsek jedovatého hada zahnal, ale plaz ho mezitím stihl několikrát uštknout. Zeus následně svým zraněním podlehl.

Zachránil dětem život

Podle majitelky Giny Richardson byl Zeus nejodvážnějším, nejloajálnějším psem na světě. Jeho odhodlanost a ochota chránit svoje majitele se ukázala, když bez váhání šel na pomoc dvěma synům z rodiny Richardson, k němž se na zahradě přibližoval nebezpečný korálovec.

Ačkoliv tento druh hada patří mezi nejjedovatější na světě, Zeus mu nekompromisně vzdoroval, až hada zahnal. Manželé Gina a Gary Richardson následně malého pitbulla ihned zavezli k veterináři na prohlídku, ale Zeusovi bohužel už nebylo pomoci. Osmiměsíční pitbull na následky uštknutí druhý den zemřel.

Gina Richardson na americké televizní stanici Fox prohlásila, že Zeusovi tento hrdinský čin nemůže nikdy odplatit. Malý pitbull se svým chováním zapsal do historie nejen rodiny Richardson, ale i celé komunity.

Odpočívej v klidu, Zeusi.

Zeus

Zeus

Zdroj: UNILAD, Fox 35, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat