Právě vysíláme

Plážové házenkářky odmítly hrát turnaj v krátkých bikinách. Vyhrožovali jim diskvalifikací

21. července 2021 14:10
Plážové házenkářky odmítly hrát turnaj v krátkých bikinách. Vyhrožovali jim diskvalifikací

Musí nosit házenkářky při zápasech miniaturní bikiny? Podle sportovkyň z Norska to opravdu není nutné. Tamní sportovkyně se dokonce domnívají, že je tímto úborem sport až příliš sexualizován.

Házenkářky z Norska vyrazily na mistrovství Evropy s žádostí, aby při zápase nemusely oblékat kalhotkové bikiny, ale klasické elastické šortky. Nelíbí se jim, že podle oficiálních stanov musí mít sportovkyně oblečené spodní části, které nesmí být delší jak deset centimetrů. Kalhotkové bikiny pak podle nich tento sport příliš sexualizují a je velmi nepříjemný pro házenkářku, která například během hraní menstruuje.

Norky chtěly na protest nastoupit do zápasu v elastických šortkách. Organizátoři turnaje jim ovšem řekli, že v tom případě budou muset zaplatit pokutu 50 Euro na osobu. Sportovkyně na to přistoupily a opravdu měly v plánu bikiny odložit. Na zápas je však nakonec oblékly, protože jim prý organizátoři začali vyhrožovat celkovou diskvalifikací ze soutěže.

Když se celá záležitost dostala na veřejnost, organizátoři turnaje řekli, že o diskvalifikaci nikdy nepadla řeč a tým by dostal za hraní v šortkách pouze pokutu. A ačkoliv se nakonec tedy Norky musely smířit s bikinami, stále věří, že toto zacházení rozproudí debatu o zastaralých a nařízeních.

Šortky, ve kterých chtěly volejbalistky odehrát utkání

 

Zdroj: Twitter

Články, které by tě mohly zajímat