Právě vysíláme

Po šesti letech našli unesenou dívku. Díky seriálu na Netflixu

19. května 2023 13:01
Po šesti letech našli unesenou dívku. Díky seriálu na Netflixu

Ve Spojených státech se díky seriálu na platformě Netflix po šesti letech podařilo najít dívku, kterou v roce 2017 unesla její matka.

Případ Kayly Unbehaun zpracovali tvůrci v jedné z epizod seriálu Unsolved Mysteries (Nevyřešené záhady) a jeden z diváků pak díky tomu dívku poznal, když přišla do jeho obchodu v Severní Karolíně, a zalarmoval policii, napsal deník The Times.

Devítiletá Kayla zmizela ze svého bydliště v Illinois, kde žila společně s otcem, který ji měl ve výhradní péči. Úřady od začátku předpokládaly, že ji unesla matka, protože dívka zmizela v době, kdy s ní trávila čas, který jí pro návštěvy vyhradil soud.

Kayly Unbehaun a její podoba (vpravo) vytvořena na počítači

„Rozplývám se radostí, že mám Kaylu zase doma,“ uvedl v prohlášení její otec Ryan Iskerka. Matka Heather Unbehaun byla zatčena o víkendu kvůli obvinění z únosu, po zaplacení kauce nyní čeká na svobodě na zahájení soudu, který začne v červenci.

Seriál Unsolved Mysteries běžel na několika amerických televizních stanicích s přestávkami dvě desetiletí, naposledy začal nové série vysílat Netflix v roce 2020. „Je skvělé, jak takový pořad může mít pozitivní dopad,“ komentoval objevení pohřešované dívky Jerry Krawczyk, šéf policie ve městě South Elgin, kde žije její otec.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat