Právě vysíláme

Podívejte se na nejstarší gymnastku na světě a její dechberoucí vystoupení

25. prosince 2020 11:09
Podívejte se na nejstarší gymnastku na světě a její dechberoucí vystoupení

Jmenuje se Johanna Quaas a letos jí bylo pětadevadesát. Na věk se ale kouká jenom jako na číslo. Říká, že je „mladá v srdci.“

Video, ve kterém Joanna předvádí sérii cviků na bradlech, se stalo virálním na Twitteru. Pětadevadesátiletá gymnastka pochází původem z Německa a i když její neuvěřitelná fyzička svádí k domněnce, že se gymnastice věnuje celý život, není tomu zdaleka tak.

 

Johanna se narodila v roce 1925 a sportovní gymnastiku poprvé zkusila, když jí bylo devět. Po druhé světové válce ji vyměnila za házenou (ve které byla taky skvělá, samozřejmě) a ke gymnastice se vrátila až ve věku 57 let!

Od té doby už ji ale neopustila. V roce 2012 představila sérii cviků na závodech v Říme a vysloužila si titul Nejstarší gymnastky a zápis do Guinnesovy knihy rekordů. To jí bylo pouhých 86 let.

O pět let později v Berlíně předvedla další působivé vystoupení na bradlech. To už na sobě svůj pověstný zelený trikot.

„Život je snazší, když je člověk fit,“ tvrdí Johanna. „Gymnastiku dělám, abych nebyla náchylná k pádům a úrazům. Je to skvělá prevence. Možná že ten den, kdy přestanu s gymnastikou, bude taky dnem, kdy zemřu,“ svěřila se sportovkyně.

Zdroj: youtube, twitter, www.prevention.com

Články, které by tě mohly zajímat