Právě vysíláme

Podivné chování: Lotyšští zločinci chtěli oslavit narozeniny jednoho z nich, tak unesli krůtu a nutili ji pít vodku

5. prosince 2020 15:10
Podivné chování: Lotyšští zločinci chtěli oslavit narozeniny jednoho z nich, tak unesli krůtu a nutili ji pít vodku

Lotyšská policie zadržela tři muže, které obvinila z krádeže krůty z malé soukromé zoologické zahrady. Zloději ukradené zvíře neprodali, ani nesnědli, ale opili vodkou. Podivný případ zaujal nejen místní, ale i světová média.

Dost podivný a zjevně předem připravený lup se odehrál v lotyšské metropoli ve středu časně ráno, na narozeniny jednoho z podezřelých. Záběry z průmyslových kamer zachycují tři muže v černém, kteří pronikli do zoo a následně prchli s lupem ukrytým v pytli.

Nebohé zvíře nutili pít vodku

Zloději ve věku od třiceti do čtyřiceti let vzali ptáka na nejbližší vlakové nádraží, odkud vyrazili do přímořského letoviska. Dojeli na tamní nádraží Bulduri a došli na pláž, kde se rozhodli napít se vodky. Ptáka donutili, aby alkohol spolykal také. Narozeninová párty skončila v okamžiku, když na místo dorazili policisté.

„Jeden z podezřelých slavil své čtyřiatřicáté narozeniny a další dva se rozhodli, že budou slavit s ním,“ řekla novinářům šéfka kriminálky Inga Zonbergaová. Trojice, která měla už dříve potíže se zákonem kvůli výtržnictví a dalším deliktům, nyní čelí obvinění z „vloupání a nepovoleného vniknutí v organizované skupině“.

Krůta se díky zásahu strážců zákona vrátila zpět do zoo. Její záběry se objevily i v lotyšské televizi: na obrazovce sice vypadala živá a zdravá, ale zjevně si své vytrpěla.

 

Zdroj: ČTK, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat