Právě vysíláme

Podvodník z Tinderu je hitem Netflixu i sociálních sítí. Chce sdílet svou verzi příběhu

7. února 2022 15:40
Podvodník z Tinderu je hitem Netflixu i sociálních sítí. Chce sdílet svou verzi příběhu

Už jste viděli dokumentární film Podvodník z Tinderu? Příběh tří žen, které obral o obrovské sumy peněz muž jménem Simon momentálně kraluje Netflixu. Z hlavního účinkujícího také bohužel vytváří hvězdu sociálních sítí.

Muž jménem Simon Leviev se seznamoval se svými obětmi přes aplikaci Tinder. Na ní působil jako velmi úspěšný a bohatý muž, co je dědicem milionáře z Izraele a sám vede diamantový byznys. Ženy, se kterými se seznámil, vzal na první rande do soukromého tryskáče, zaplatit drahou večeři a obalamutil je svým šarmem a gentlemanských vystupováním. Později ovšem po svých obětech žádal peníze s tím, že mu kvůli jeho práci jde o život a jeho „nepřátelé“ se mu chtějí mstít. Na všechny ženy pak používal stejnou taktiku – posílal jim stejné zprávy, tvrdil, že je nadevše miluje a peníze jim hned vrátí. Obětem navíc ukazoval fotografie, na kterých je od krve, aby v nich vyvolal obavy, že mu jde opravdu o holý život.

Cecillie, která poslala Simonovi 250 tisíc dolarů

Jedna z žen Simonovi zaslala neuvěřitelných 250 tisíc dolarů a kvůli muži si vzala několik půjček. Své peníze pak pochopitelně nikdy neviděla a dodnes splácí své dluhy. Za její finance navíc Simon platil pro sebe a své další přítelkyně luxusní dovolené a drahá auta. Podle odhadů pak podvodem z dalších lidí dostal až 10 milionů dolarů.

Ačkoliv Simon své oběti podváděl, ve vězení nakonec strávil jen 5 měsíců a byl odsouzen jen za padělání dokladů. Nyní je to svobodný muž, který je stále aktivní na instagramu, kde se chlubí luxusními věcmi. I když si v době premiéry filmu nechal svůj profil na instagramu uzamčený a soukromý, během pár dní mu přibylo více než 200 tisíc followerů. Účet byl ovšem posléze napaden a muž si založil nový profil, kde během krátké chvíli získal 88 tisíc followerů. „V nejbližších dnech budu sdílet svou verzi příběhu. Chci jej vypovědět v nejlepším možném stylu a s respektem nejen pro zúčastněné strany, ale i pro mě. Do té doby si prosím zanechte otevřenou mysl a srdce,“ vzkázal.

Články, které by tě mohly zajímat