Právě vysíláme

Pohledná italská vesnice nabízí opuštěné domy za 1 euro! Chce tím zachránit místní komunitu

21. ledna 2020 13:10
Pohledná italská vesnice nabízí opuštěné domy za 1 euro! Chce tím zachránit místní komunitu

Snili jste někdy o domu v idylické italské vesnici? Pokud ano, tak máte štěstí. Vesnický úřad v Bisaccii nabízí celkem 90 opuštěných domů za jednotnou cenu jednoho eura! Jediná podmínka prý je, že se domy musí rekonstruovat.

Skvělá nabídka

Malá vesnička Bisaccia má velký problém. Již dlouhá léta totiž z této krásné italské vesnice odchází víc lidí než jich přichází. Důvodů je hned několik – v Bisaccii není příliš mnoho pracovních možností a v roce 1980 postihlo vesnici silné zemětřesení, jenž zanechalo značné škody. Tamní radní se proto rozhodli, že po vzoru jiných italských vesnic začnou i do Bisaccie lákat nové obyvatele. Nabízí tak 90 opuštěných domů za cenu pouhého jednoho eura!

V Bisaccii najdete například archeologické muzeum a nedaleko se nachází i zříceniny staré římské vily

Domy jsou bohužel většinou ve špatném stavu. Jedna z podmínek prodeje uvádí, že noví majitelé musí svůj dům zrekonstruovat. Nicméně, domy vlastní sama radnice, a tak se noví obyvatelé Bisaccie vyhnou přehnanému papírování, které je v jiných italských vesnicích běžné. V Bisaccii rovněž není stanoven časový limit, v němž je potřeba rekonstrukci provést.

Bisaccia na mapě

Bisaccia se nachází v italském regionu Kampánie

Radní odůvodnili nízké ceny tvrzením, že chtějí prodat co nejvíce opuštěných domů najednou. „Chceme, aby z tohoto místa znovu zářila radost,“ vysvětluje Francesco Tartaglia, zástupce starosty Bisaccie. Snad se mu tento sen podaří splnit!

Zdroj: CNN, Google Earth, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat