Právě vysíláme

Policie po 27 letech zadržela muže podezřelého z vraždy slavného rappera Tupaca

30. září 2023 11:11
Policie po 27 letech zadržela muže podezřelého z vraždy slavného rappera Tupaca

Americká policie hlásí možný průlom ve vyšetřování smrti rapera Tupaca Shakura, kterého před 27 lety kdosi zastřelil z jedoucího auta.

Policisté v Las Vegas v pátek zadrželi muže, jehož jméno se v souvislosti s Shakurovou smrtí často skloňovalo. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na policejní zdroje. Šedesátiletý Duane Davis zatím v cele čeká na obvinění.

Jeden z nejprodávanějších hudebníků americké hiphopové scény zemřel ve věku 25 let poté, co jej na ulici v Las Vegas zasáhla kulka vypálená z jedoucího cadillacu. Shakur byl představitelem stylu gangsta rap opěvujícího násilí a mnohdy se pohybujícího na hraně zákona. Do této komunity patří i Davis, známý pod přezdívkou Keffe D. V minulosti již čelil obviněním kvůli drogám a vyšetřovatelé se ho vyptávali i na Shakurovu smrt. Ve své knize podle AP napsal, že byl v autě, z něhož se střílelo, k činu se ale nepřiznal.

Shakurovo BMW čekalo na křižovatce na semaforu, když k němu přijel zmíněný cadillac, z něhož zablesklo několik výstřelů. Rapper zraněním podlehl v nemocnici. Policisté řadu let marně pátrali po důkazech; před dvěma měsíci provedli domovní prohlídku u Davisovy manželky, kde zabavili několik počítačů, telefon, archivní časopis se Shakurovou fotografií, náboje a další předměty.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat