Právě vysíláme

Policie prosí o pomoc: Poznáváte muže, jehož pes v Praze na Petříně vážně pokousal malé dítě?

2. dubna 2021 16:37
Policie prosí o pomoc: Poznáváte muže, jehož pes v Praze na Petříně vážně pokousal malé dítě?

Ve čtvrtek došlo v Praze na Petříně k neštěstí. Pes, podle svědků nejspíš stafordšírský bulteriér, tu z neznámých důvodů pokousal čtyřleté dítě. To muselo být převezeno do nemocnice a je ve velmi vážném stavu. Majitel psa utekl a policie prosí veřejnost o pomoc při pátrání.

Policisté zveřejnili snímky muže, který psa venčil, a prosí veřejnost o pomoc při pátrání. K nešťastné události došlo ve čtvrtek kolem poledne. Chlapec byl s matkou na procházce v parku pod petřínskou rozhlednou. Muž, který psa vedl, z místa činu utekl, aniž vážně zraněnému dítěti pomohl. „Majitel ihned po incidentu z místa činu utekl směrem k restauraci Nebozízek a dále k takzvané Hladové zdi, aniž by sečkal na policisty,“ sdělil mluvčí policie Rybanský.

Dítě muselo být podle policie po napadení převezeno do nemocnice s mnohočetnými poraněními. „Chlapec utrpěl velmi vážná poranění. Byl v kritickém stavu, ale při vědomí převezen do motolské nemocnice,“ uvedla mluvčí pražské zdravotnické záchranné služby Jana Poštová. Podle mluvčího policie je nyní chlapec po operaci v umělém spánku.

Znáte ho?

Hledaný majitel psa je podle policistů atletické postavy, holohlavý, ve věku kolem 30 až 40 let. Na sobě měl tričko s krátkým rukávem a dlouhé tmavé kalhoty. „Pokud ho na záběrech poznáváte nebo víte, kde bydlí či se zdržuje, kontaktujte prosím neprodleně linku 158,“ požádal veřejnost mluvčí policie. Pes mohl být podle svědků asi stafordšírský bulteriér.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat