Právě vysíláme

Pomůžu ti! Orangutan podal ruku muži, který ho chránil ve vodě před hady

10. února 2020 14:10
Pomůžu ti! Orangutan podal ruku muži, který ho chránil ve vodě před hady

Zvířata jsou úžasná stvoření a mají srdce stejně jako my. Pokud jim tedy lidé projeví dostatečnou péči a lásku, neváhají to oplatit.

Na internetu se objevil krásný snímek, který dokazuje, že i zvířata umí lidem pomoct a zachránit je od nebezpečí. Indonésan Anil Prabhakar byl na výletu s kamarády v safari na ostrově Borneo, když se mu naskytl neobvyklý pohled. Jeden z orangutanů se totiž snažil pomoct muži, který byl více než po pás ve vodě. Anil později našel dotyčného a zjistil, že se jedná o člověka, jenž pochází z neziskové organizace Nadace na přežití bornejských orangutanů a snažil se vodu vyčistit od hadů.

Když to posléze uviděl orangutan, přišel k muži a začal mu podávat ruku. Chlapík z neziskové organizace ovšem primátovi ruku nedal a dál zůstal ve vodě. Když se ho posléze autor fotografie ptal proč, odpověděl, že orangutani jsou přeci jen divoká zvířata a nikdo nemůže vědět, jak se v danou chvíli zachovají. Přesto ale dodal, že se jedná o velmi inteligentní stvoření, které mají k lidské rase nejblíže, a proto je naší povinností je dostatečně chránit.

 

 

Zdroj: Ladbible

Články, které by tě mohly zajímat