Právě vysíláme

Poslední snímek před smrtí Petra Kellnera sdílel jediný přeživší David Horváth

31. března 2021 9:10
Poslední snímek před smrtí Petra Kellnera sdílel jediný přeživší David Horváth

David Horváth jako zázrakem přežil tragickou nehodu na Aljašce, při které zemřel nejbohatší Čech Petr Kellner a s ním i další čtyři lidé. Snowboardista Horváth byl Kellnerovým fotografem. Na svých sociálních sítích sdílel fotografii pořízenou jen několik málo okamžiků před tragickou nehodou.

David Horváth je legendou českého snowboardingu a byl součástí Kellnerovy výpravy na Aljašce. Parta milovníků extrémních sportů se věnovala heliskiingu, který je zábavou pro miliardáře, nebo pro zapálené maniaky.

Podstata heliskiingu spočívá v tom, že vrtulník vyveze lyžaře či snowboardisty do obyčejně těžko přístupných míst, volného terénu a člověkem nedotčené přírody. Cestou dolů pak dobrodruhy čeká volná, adrenalinová jízda po panenském prachovém sněhu.

Bohužel společná láska k adrenalinu se výpravě stala osudnou. Při tragické nehodě helikoptéry zemřeli čtyři lidé. Z celé výpravy přežil jen snowboardista David Horváth. Jeho zdravotní stav je stabilizovaný, přesto velmi vážný. „Mohu potvrdit, že pacient David Horváth leží v naší nemocnici v Anchorage a nadále zůstává ve vážném stavu. Vím, že nechce poskytovat rozhovory a na základě toho usuzuji, že komunikuje a je při vědomí,“ uvedl mluvčí nemocnice Mikal Canfield serveru iRozhlas.

Poslední fotka před tragédií

Veleúspěšný snowboardista David Horváth publikoval jen pár okamžiků před tragédii na svých sociálních sítích dechberoucí černobílý snímek malebných aljašských hor. V té době ještě nikdo netušil, jaká tragédie se stane… Davidovi přejeme brzké uzdravení!

Zdroj: iRozhlas, Twitter

Články, které by tě mohly zajímat