Právě vysíláme

Potápěče spolkla velryba. Šílený zážitek přežil ve zdraví!

15. března 2019 9:10
Potápěče spolkla velryba. Šílený zážitek přežil ve zdraví!

Němec Rainer Schimp už řadu let fotí ryby a velryby. Při jeho poslední misi na moři se mu ovšem stalo něco, co rozhodně nečekal – spolkla ho velryba!

Zkušený 51letý fotograf se potápěl nedaleko pobřeží jihoafrického města Port Elizabeth, když v tom spatřil obrovského plejtváka. Když se k velrybě přiblížil blíž, aby měl co nejlepší snímek, stalo se něco neskutečného. Velryba si vyhlédla obrovský houf sardinek, připravila se k útoku a pak polkla stovky rybiček, mezi kterými byl ovšem i potápěč!

„Stalo se to strašně rychle. Z normálního pozorovatele jsem se najednou stal kořistí a mužem uvnitř velryby,“ řekl Schimp pro německou televizi Barcroft a dodal, že v tak šílené situaci ani neměl strach, ale byl spíše v naprostém šoku. „Nic jsem neviděl, jenom tmu a cítil jsem silný tlak v bocích. V tu chvíli jsem už ale věděl, že mě ta velryba má. Nasála mě i s celým svým obědem. Jediné, co mě uklidňovalo, byl fakt, že jsem věděl, že mě nemůže spolknout až do žaludku,“ popisuje svůj nevšední zážitek.

Potápeč si naštěstí i v tak šílené situaci dokázal zachovat chladnou hlavu a po prvotním šoku se místo panikaření rozhodl zadržet dech. Očekával totiž, že velryba se s ním potopí do hlubin oceánu a až teprve tam ho vyvrhne zpět.

Naštěstí se tak nestalo a plejtvák propustil svého vězně daleko dříve. Když se Schimp dostal z útrob obrovské velryby ven, na nic nečekal a rychle plaval k lodi. Tam si zkontroloval, zda nemá nic zlomeného. Naštěstí byl v pořádku.

Celou situaci zachytil na fotoaparát Heinze Toperczera, jenž vše v šoku sledoval z lodi. Jak sám přiznal, něco takového nikdy nezažil a je velmi rád, že jeho kolega je živí a zdravý.

 

Zdroj: Telegraph.com

Studená, nebo teplá? Syrová, nebo vařená? Jaká strava je pro kočky nejlepší?

Články, které by tě mohly zajímat