Právě vysíláme

Praha byla zvolena nejkrásnějším městem na světě. Dokonce překonala romantickou Paříž i Los Angeles

17. září 2021 11:08
Praha byla zvolena nejkrásnějším městem na světě. Dokonce překonala romantickou Paříž i Los Angeles

Česká metropole byla zvolena nejkrásnějším místem na světě! Město sto věží porazilo Paříž i Chicago.

Praha svou krásou okouzluje nejen místní, ale i turisty z celého světa. Metropole každým rokem přiláká okolo sedmi milionu turistů. Mezi nejvyhledávanější místa bezesporu patří Pražský hrad, Královská cesta, Staré Město nebo romantická Petřínská rozhledna.

Nyní stověžatá Praha získala titul Nejkrásnější město světa a probojovala se na sedmou pozici v žebříčku Nejlepších měst k žití. Dokonce porazila tvrdou konkurenci Paříž, Los Angeles i Londýn!

Výsledky byly publikovány v cestovní publikaci Time Out poté, co bylo 27 000 účastníků z celého světa požádáno, aby se podělili o to, co považují za nejlepší vlastnosti svých domovských měst. Respondenti hodnotili kvalitu života a výhody či nevýhody svých domovských měst.  83 % Pražanů označilo své město za nejkrásnější za světě! Vychvalovali si hlavně historické kouzlo a pěší dostupnost. Kromě čestného prvního titulu si Praha vysloužila i druhé místo Nejpohodovějšího města na světě.

Zajímá vás, jak si Praha stojí proti jiným velkým metropolím? Podívejte se do galerie na žebříček nejlepších měst na světě k žití.

Články, které by tě mohly zajímat