Právě vysíláme

Představitel Harryho Pottera má s prací utrum. Měl obtěžovat kolegyni

25. ledna 2022 12:36
Představitel Harryho Pottera má s prací utrum. Měl obtěžovat kolegyni

Cancel Culture neboli kultura rušení ve světě stále přetrvává a řada umělců přichází kvůli různým obviněním o práci. Jedním z nich je nyní i herec James Snyder alias Harry Potter ze hry na Broadwayi.

James vystupoval jako hlavní role v divadelní hře J. K. Rowling Harry Potter a prokleté dítě. Byl ovšem nařčen z přestupku vůči své kolegyni a role se musel vzdát. Producenti s ním totiž ukončili smlouvu. Stížnost na herce podala herečka Diane Davis, a ačkoliv není přesně jasné z čeho kolegu obvinila, pravděpodobně se z jeho strany jednalo o nevhodné chování, možná sexuálního charakteru.

„Jsme zavázáni k péči o bezpečné pracoviště, a proto máme velmi rázná pravidla pro všechny, kteří se podílejí na hře Harry Potter a prokleté dítě. Ty obsahují i přísné zákazy jakéhokoliv obtěžování. Zaměstnanci mohou nahlásit chování, o kterém si myslí, že je nevhodné,“ uvedli pak producenti v oficiálním prohlášení.

Herec nařčení nijak neokomentoval. Na jeho osobu však nebylo podáno žádné trestní oznámení a věc se k soudu nedostane. Jak uvedli producenti, záležitost se bude řešit jen interně.

Články, které by tě mohly zajímat