Právě vysíláme

Představujeme vám první kočku na světě se čtyřmi umělými packami. Podívejte se na její první krůčky po operaci

10. června 2019 15:53
Představujeme vám první kočku na světě se čtyřmi umělými packami. Podívejte se na její první krůčky po operaci

Opuštěný kocourek Ryzhik byl ponechán sám svému osudu letos v zimě na Sibiři při čtyřicetistupňových mrazech. Teploty hluboko pod nulou způsobily omrznutí jeho končetin, což vedlo ke gangrénám a jedinému řešení – postižená tkáň musela být okamžitě odstraněna.

Za normálních okolností by kočka bez tlapek byla odsouzena k uspání veterinářem, ale ne tak v případě Ryzhika. Jeho nový majitel si totiž umínil, že z toho kocourka vyseká za každou cenu a tak mu pořídil tlapky nové, titanové.

Na klinice v Novosibiřsku v Rusku byly Ryzhikovi za pomoci počítače a 3D modelace pořízeny dva páry tlapiček přímo na míru. Veterinář Sergey Gorshkov, který operaci prováděl, později v rozhovoru pro deník The Siberian Times uvedl: „Je určitě první kočkou, která má za sebou takovýto druh operace. Umělé protézy byly plně napojeny na kůži a kosti.“

Ačkoli je kocourek na svých nových tlapkách ještě trochu nestabilní a nevěří si, veterinář i páníček věří, že je jen otázkou času, kdy si na ně zvykne a bude běhat jako každá jiná kočka. Mrkněte na něj. Není to zázrak?

Zdroj: YouTube, LadBible

Články, které by tě mohly zajímat