Právě vysíláme

Přehledná mapa okresů ČR: Podívejte se na území, které byste po dobu lockdownu neměli opouštět

2. března 2021 12:10
Přehledná mapa okresů ČR: Podívejte se na území, které byste po dobu lockdownu neměli opouštět

Vláda kvůli vážné situaci s pandemií vyhlásila dosud nejtvrdší sadu restriktivních opatření proti koronaviru. Mezi nejtvrdší opatření patří zákaz cestování mezi okresy. Podívejte se přehledně na území, které byste po dobu lockdownu neměli opouštět.

Zákaz cestování mezi okresy platí stejně jako další nová opatření po dobu tří týdnů a vztahuje se k němu mnoho výjimek. Cestovat můžete do práce (s potvrzením zaměstnavatele) nebo k lékaři (s čestným prohlášením).

Podívejte se prostřednictvím interaktivní mapy, na kterém území se podobu lockdownu můžete pohybovat. Až na již zmíněné výjimky platí, že bydliště, ve kterém se nacházíte v den začátku platnosti opatření tedy  1. března se bude počítat jako vaše aktuální bydliště. V rámci daného okresu se budete muset pohybovat do 21. března 2021 nebo dokud bude platné nařízení o zákazu cest mezi okresy.

Praha se počítá jako jeden územní celek. Pohyb mezi městskými částmi je možný. Vláda dnes rozhodla o nasazení až 5 000 vojáků a 300 celníků na pomoc policii v souvislosti s epidemií koronaviru. Za úkol budou mít vypomáhat policii při bezpečnostních kontrolách zpřísněných protiepidemických opatření, která již platí od pondělí.

Zdroj: ČTK, Mapy.cz

Články, které by tě mohly zajímat