Právě vysíláme

Přepadají vás myšlenky na zabití šéfa? Nebojte, podle psychologů se jedná o pozitivní věc!

29. června 2019 15:10
Přepadají vás myšlenky na zabití šéfa? Nebojte, podle psychologů se jedná o pozitivní věc!

Šéf vám dává v práci zabrat a vám se občas hlavou promítne myšlenka na jeho zabití? Nebojte, je to normální a rozhodně to z vás nedělá psychopatické vrahy. Alespoň to tedy tvrdí psychologové!

Ne každý má to štěstí, že narazí na přátelského nadřízeného. Pokud tedy i vy nemůžete svého šéfa vystát a už jste tak trochu fantazírovali o jeho smrti, buďte v klidu, nejste blázni!

Kriminální psycholožka z univerzity v Londýně Julie Shaw totiž tvrdí, že občasné myšlenky na zabití šéfa jsou vlastně pozitivní, protože dokazují, že máte empatii i vůči lidem, které nemůžete vystát. Toto fantazírováni je navíc i takové cvičení empatie, protože ačkoliv nás myšlenka na zabití nenáviděného člověka napadne, ve finále si uvědomíme, že to není správné. „Představujete si, jaké by to mělo následky. Jaké by to bylo se s tím člověkem aspoň začít hádat a podobně. Následně si ale většinou mozek vyhodnotí, že to jsou důsledky, které by si nepřál,“ řekla psycholožka ve svém projevu na festivalu vědy Cheltenham a dodala, že psychicky zdraví lidé mají dostatečně vyvinutou inteligenci proto, aby mohli vyvodit závěry ze svého specifického chování.

Myšlenky na to, jak se pomstít šéfovi jsou zkrátka normální a pokud doma po nocích neplánujete, kam svého mrtvého nadřízeného zakopete, vlastně můžete zůstat v klidu. ?

 

Zdroj: Ladbible.com

Články, které by tě mohly zajímat