Právě vysíláme

Prezident Petr Pavel se sešel s Orlando Bloomem. Hollywoodská hvězda zavítala i za ukrajinskou hlavou státu

27. března 2023 10:37
Prezident Petr Pavel se sešel s Orlando Bloomem. Hollywoodská hvězda zavítala i za ukrajinskou hlavou státu

Herec Orlando Bloom se aktivně zapojuje do pomoci dětem postiženým válkou na Ukrajině. Hollywoodská hvězda se setkala s českým prezidentem Petrem Pavlem i ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenskyjm.

Český prezident Pavel se ve středu setkal s Bloomem. Oba to oznámili v pátek, když zveřejnili fotky ze schůzky na oficiálním instagramu. Řešili spolu hlavně dopady války na Ukrajině na děti.

O ukrajinských dětech zavlečených do Ruska nebo obnově školní infrastruktury zasažené válkou jednal herec v neděli i v Kyjevě s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenskyjm. Ve svém projevu o tom v noci na dnešek informoval samotný Zelenskyj. Bloom je velvyslanec dobré vůle Dětského fondu OSN (Unicef).

 

Orlando navštívil dětské centrum Spilno vybudované v metru, „kde mohou děti na několik hodin denně zakusit pocit normálnosti,“ napsal herec na instagramu a zveřejnil několik fotografií, jak si hraje s dětmi. Herec také popsal své setkání s Natalií a Jurijem, kteří si vzali domů ke svým pěti dětem ještě další čtyři, které kvůli válce vedené Ruskem přišly o rodiče.

Zelenskyj s Bloomem hovořili o obnově země i školní infrastruktury nebo nucených odjezdech ukrajinských dětí na území Ruska. Dohodli se na konkrétní spolupráci na budování protiatomových krytů pro děti a technické podpoře distanční výuky v regionech, kde kvůli akutnímu nebezpečí není možné chodit do školy fyzicky.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat