Právě vysíláme

Prezidenta TRUMPA čekalo při přistání ve Velké Británii netradiční přivítání

3. června 2019 15:10
Prezidenta TRUMPA čekalo při přistání ve Velké Británii netradiční přivítání

Existuje mnoho způsobů, jak přivítat významného hosta. Můžete mu uvařit večeři, pozvat ho do vyhlášené restaurace nebo ho překvapit milým dárkem. Americký prezident Trump dnes přiletěl do Londýna na třídenní státní návštěvu Velké Británie a již ve vzduchu ho čekalo netradiční přivítání.

Podle mnohým bude toto setkání pro země zatěžkávací zkouškou, jelikož vztahy obou velmocí nejsou momentálně úplně růžové. První uvítání, kterého se americkému prezidentovi dostalo ještě před dosednutím na britské půdě, jakoby tomu odpovídalo.

Na polích kolem přistávací plochy byl totiž do trávy vysekán obrovský obrázek mužského přirození s textem: „Oi Trump“ v překladu něco jako „Hej, Trumpe„.

Hej, Trumpe

O toto umělecké dílo se postarala ekologická organizace Born Eco a hned vedle čekal na amerického prezidenta přistávajícího na nedalekém letišti obrázek ledního medvěda a vzkaz: „Změna klimatu je skutečná“.

 

Ekologická organizace fotky nasdílela na svém twitterovém účtu a přidala k nim vtipný popisek: „Hádejte, kdo měl dneska plné ruce práce se sekáním trávníku a vytvořením vzkazu pro Trumpa. Prosím sdílejte a uvidíme, jak daleko se nám podaří tohle uvítání rozšířit!“

V Londýně se očekávají bouřlivé protesty tisíců lidí, kteří chtějí dát najevo svůj nesouhlas se současným americkým prezidentem i s jeho návštěvou Velké Británie.

Zdroj: www.ladbible.com

Články, které by tě mohly zajímat