Právě vysíláme

Při protestech v Americe nepanuje jen násilí! Dojemné momenty dokazují, že si lze stále zachovat zdravý rozum

2. června 2020 14:10
Při protestech v Americe nepanuje jen násilí! Dojemné momenty dokazují, že si lze stále zachovat zdravý rozum

Rozbité výlohy, vyrabované obchody, dýmovnice a zapálená auta! To jsou záběry, které v těchto dnech můžeme vidět v souvislosti se Spojenými státy. A ačkoliv je pravdou, že násilná smrt černocha George Floyda vyvolala v amerických ulicích několik nepokojů, proběhla i řada mírumilovných protestů, při kterých lidé demonstrují tím nejlepším možným způsobem.

Rasismus je v USA dlouhodobým problémem a událost, jenž se odehrála ve státě Minneapolis, to jasně dokazuje. Tamní policista totiž velmi pravděpodobně zapříčinil smrt Afroameričana George, kterému po zatčení několik minut stál na krku i přesto, že muž křičel, že nemůže dýchat a prosil, aby ho policista nezabíjel.

Hrozivý incident způsobil v celých Spojených státech velké pozdvižení a lidé vyrazili do ulic, aby protestovali proti policejní brutalitě. V řadě městech pak začaly nepokoje a demonstrace se proměnily v rabování obchodů, zapalování aut a v útoky na novináře.

Ačkoliv jsou světová média nyní zaplavena hrozivými snímky zničených ulic, stále je důležité mít na paměti, že se pořádá mnoho poklidných a mírumilovných protestů, při kterých chtějí demonstranti upozornit na hlavní problém hezkými gesty. Moc dobře totiž vědí, že násilí rozhodně nic nevyřeší. Přinášíme vám proto fotografie, jenž dokazují, že i v těchto dnech si lidé umí udržet zdraví rozum a jde jim především o to, aby se podobný incident už nikdy neopakoval.

Do protestů se zapojují i lékaři, které nyní velmi zaměstnává situace kolem koronaviru

Do protestů se zapojují a američtí policisté. Demonstrantům tak často dokazují, že stojí na jejich straně!

 

Skupina Afroameričanů brání policistu před možnými útoky

Policista objímá černošskou dívku

 

Skupinka mužů brání obchod před rabováním

 

„Nebojoval jsem pro tuto zemi, aby se v ní na ulicích vraždili naši bratři a sestry!“

Restaurace rozdávala demonstrantům hot dog a vodu zadarmo

 

Zdroj: BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat