Právě vysíláme

Přímo děsivé: Po internetu koluje video z tragédie na brazilském jezeře

11. ledna 2022 11:00
Přímo děsivé: Po internetu koluje video z tragédie na brazilském jezeře

Velké neštěstí se odehrálo v sobotu na jezeře v Brazílii. Po pádu skály na lodě s turisty zemřelo 10 lidí. Nahrávka, která tragédii zachycuje, budí hrůzu.

Dalších 32 bylo zraněno, uvedla agentura AP s odvoláním na informace od místní policie. K neštěstí došlo na jezeře na jihovýchodě země. Na internetu se šíří videa, kde je vidět okamžik, kdy se skála odděluje od stěny útesu a přihlížející se snaží varovat lidi pod ní. Zdá se, že nejméně jeden ze člunů se potopil, zatímco jiným se podařilo uniknout.

Neštěstí se stalo v brazilském státě Minas Gerais kolem sobotního poledne místního času. Skála se ulomila poté, co v oblasti několik dní pršelo. Déšť podle hasičů způsobil, že útesy jsou náchylnější ke zřícení. Padající kameny zasáhly tři plavidla, řekl novinářům poručík Pedro Aihara. Z 32 zraněných byla většina propuštěna z nemocnice ještě v sobotu večer. V nemocnici jich zůstalo devět.

Některé zdroje v sobotu uváděly, že se v souvislosti s neštěstím pohřešují dvě desítky lidí. Podle Aihary byla ale většina na nemocničních seznamech.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat