Právě vysíláme

PRINC HARRY A VÉVODKYNĚ MEGHAN přijdou o královské tituly

18. ledna 2020 21:21
PRINC HARRY A VÉVODKYNĚ MEGHAN přijdou o královské tituly

Princ Harry a vévodkyně Meghan Markle přijdou o královské tituly a už nebudou formálně zastupovat královnu Alžbětu II., potvrdila britská královská rodina. Známý pár rovněž zaplatí všechny peníze za rekonstrukci svého domova a v budoucnu nedostanou od královské rodiny žádné peníze z veřejných zdrojů.

Zajímavé prohlášení

Situace kolem odchodu prince Harryho a vévodkyně Meghan do ústraní britské královské rodiny se trochu vyjasnila. Buckinghamský palác potvrdil, že známý pár přijde o své tituly a už nezíská žádné peníze z veřejného rozpočtu. To je v souladu se slibem Harryho a Meghan, v němž uvedli, že se chtějí stát finančně nezávislými.

Mladý princ a jeho žena také zaplatí 2,4 milionu liber za rekonstrukci svého rodinného domu Frogmore Cottage. Projekt byl zaplacen z veřejných peněz a dlouho se spekulovalo, zda známý pár peníze za rekonstrukci vrátí či ne. Nyní je jasno.

Britská královna Alžběta II. prohlásila, že má z nové dohody radost a že Harryho, Meghan a malého Archieho bude nadále podporovat jakožto členy své rodiny.

Zdroj: BBC, Instagram, Royal.uk

Články, které by tě mohly zajímat