Právě vysíláme

Princ William a vévodkyně Kate opouští Kensingtonský palác. Kam se s rodinou stěhují?

22. srpna 2022 13:10
Princ William a vévodkyně Kate opouští Kensingtonský palác. Kam se s rodinou stěhují?

Britský princ William a vévodkyně Kate se s rodinou přestěhují do Windsoru, kde je též královský hrad, v němž většinu času tráví královna Alžběta II, Williamova babička. Stěhování, o němž se delší dobu hovořilo, dnes oficiálně potvrdil Kensingtonský palác.

Všechny tři děti páru – devítiletý George, sedmiletá Charlotte a čtyřletý Louis – nastoupí od září do soukromé školy Lambrook School poblíž Ascotu v hrabství Berkshire.

Ve Windsoru, který leží zhruba 40 kilometrů západně od Londýna, bude mladá rodina bydlet v usedlosti Adelaide Cottage, kde bude nablízku chřadnoucí 96leté panovnici.

William a Kate, kterým je 40 let, se podle zdroje agentury PA obeznámeného s děním v královské rodině rozhodli pro stěhování především kvůli svým dětem, kterým chtějí umožnit co nejnormálnější život a více svobod. Kensingtonský palác, v němž dosud žili, byl podle zdroje PA tak trochu „zlatou klecí“.

Stěhování rodiny druhého muže v následnictví na britský trůn rovněž znamená, že chůva dětí Maria Teresa Turrionová Borrallová a další služebnictvo poprvé nebude žít s královskou rodinou pod jednou střechou. William a Kate si však hodlají ponechat Kensingtonský palác jako pracovní rezidenci. Své venkovské sídlo mají nadále ve východoanglickém hrabství Norfolk.

Články, které by tě mohly zajímat