Právě vysíláme

Princ William poprvé okomentoval šokující rozhovor Meghan Markle a svého bratra

11. března 2021 14:10
Princ William poprvé okomentoval šokující rozhovor Meghan Markle a svého bratra

Princ William vůbec poprvé veřejně okomentoval skandální rozhovor jeho bratra Harryho a Meghan Markle. Po oficiálním písemném vyjádření Buckinghamského paláce byl princ ale přeci jenom o trochu ostřejší.

Patrně nejkontroverznější věcí, kterou Meghan v rozhovoru s Oprah Winfrey uvedla, bylo obvinění královského člena rodiny z rasismu. Vévodkyně ze Sussexu totiž tvrdí, že před narozením jejího syna Archieho se v monarchii řešila jeho barva pleti. Buckinghamský palác vydal po rozhovoru tiskové prohlášení, ve kterém Meghanino prohlášení považuje za „znepokojující“ a i když se prý vzpomínky paláce na společnou dobu mohou lišit, vévoda a vévodkyně ze Sussexu „vždy budou velmi milovanými členy rodiny“.

Nyní se poprvé k celé záležitosti vyjádřil i princ William, a ačkoliv na téma rozhovoru řekl jen pár vět, je jasné, že obvinění královské rodiny z rasismu se ho velice dotklo. „Nejsme rasistickou rodinou,“ nechal se slyšet budoucí král Velké Británie, když se svou ženou Kate navštívil akci, kde řešil duševní zdraví dětí. Na otázku novináře, zda mluvil se svým bratrem od nedělního vysílání, pak odpověděl: „Ne, ještě jsem s ním nemluvil, ale udělám to.“ Je tedy jasné, že rozhovor nebude ignorovat a se svým bratrem si chce mnohé vyjasnit.

 

Zdroj: BBC

Články, které by tě mohly zajímat