Právě vysíláme

Princezna Kate se přiznala k úpravě fotografie se svými dětmi

12. března 2024 11:10
Princezna Kate se přiznala k úpravě fotografie se svými dětmi

Záhada objasněna. Fotografii princezny a jejích dětí vydanou na britský Den matek upravila sama Kate. Přiznala se poté, co několik lidí obvinilo Kensingtonský palác z manipulace se snímkem.

Na instagramovém profilu Kate a Williama se na britský Den matek objevila fotografie princezny a jejích tří dětí – George, Louise a Charlotte, kterou doprovázel popisek: „Děkuji vám za vaše milá přání a trvalou podporu v posledních dvou měsících.“ Krátce nato se u snímku však začaly objevovat komentáře zpochybňující pravost fotky. Lidem vadila například nepřirozená poloha ruky princezny Charlotte a vlnu reakcí rozpoutal i chybějící prsten na levém prsteníčku Kate.

Snímek ve svém zpravodajství nejdříve použily i světové agentury, později ho ale stáhly. „Při bližším zkoumání se zdá, že zdroj se snímkem manipuloval,“ poznamenala k tomu AP.

Lidé tak okamžitě začali spekulovat, jak na tom skutečně princezna po lednové operaci břicha, po níž strávila dva měsíce v nemocnici, je. Doposud totiž nebyla viděna na veřejnosti.

Reakce Kensingtonského paláce na sebe proto nenechala dlouho čekat. „Jako spousta amatérských fotografů i já občas experimentuji s editováním. Chtěla bych se všem omluvit za zmatky, které fotografie, již jsem včera publikovala, způsobila,“ omluvila se sama princezna.

Kate je svou zálibou ve fotografování známá. Bývá to často právě ona, kdo fotí rodinné snímky zveřejňované na sociálních sítích královského páru.

Články, které by tě mohly zajímat