Právě vysíláme

Princeznu Kate propustili po operaci břicha z nemocnice

29. ledna 2024 14:11
Princeznu Kate propustili po operaci břicha z nemocnice

Britskou princeznu Kate propustili lékaři z nemocnice po operaci břicha. Podle médií to dnes oznámil její úřad z Kensingtonského paláce. Manželka následníka trůnu prince Williama se téměř dva týdny po plánovaném zákroku zotavuje dobře, uvedl úřad.

Princezna byla převezena do rodinného sídla ve Windsoru. Podrobnosti o operaci královská rodina nezveřejnila. Kate však bude potřebovat několik měsíců na úplnou rekonvalescenci, píší britská média. Očekává se, že se ke svým povinnostem spojeným s funkcí vrátí nejdříve v dubnu po Velikonocích.

Ve stejné nemocnici London Clinic je v současnosti hospitalizován také král Karel III. Pětasedmdesátiletý monarcha v pátek podstoupil zákrok kvůli nezhoubnému zbytnění prostaty a po operaci se mu podle médií daří dobře.

Karlovi, který nastoupil na trůn před 16 měsíci, lékaři nezhoubné onemocnění diagnostikovali 17. ledna poté, co se u něj objevily blíže nespecifikované příznaky. Před zákrokem zrušil své závazky a lékaři jej vyzvali k odpočinku. Král se rozhodl oznámit zákrok s předstihem ve snaze povzbudit ostatní muže, aby si nechali vyšetřit prostatu v souladu s doporučeními zdravotníků.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat