Právě vysíláme

Proč KOBY BRYANT a jeho dcera zemřeli? Experti určili důvod nehody vrtulníku!

27. ledna 2020 14:10
Proč KOBY BRYANT a jeho dcera zemřeli? Experti určili důvod nehody vrtulníku!

Smrt legendárního hráče Koby Bryanta zasáhla nejen svět basketbalu. Nad nehodou sportovce, který dlouhou dobu hájil klubové barvy Lakers, pláče skoro celá planeta a řada lidí jen nevěřícně kroutí hlavou nad tím, jak moc se dokáže jedné rodině změnit život během pouhé sekundy.

K tragické nehodě, při které zahynula i Bryantova třináctiletá dcera Gianna, došlo v kopcích severozápadně od Los Angeles v 9:45 ráno. Basketbalista vyrazil na trénink své basketbalové školy a krátce po vzletu se stalo neštěstí a devětadvacet let stará helikoptéra havarovala v oblasti Callabassas.

Experti se domnívají, že nehodu zapříčinilo špatné počasí. V tu dobu totiž v okolí Los Angeles panovala hustá mlha, kvůli které nelétaly ani helikoptéry bezpečnostních složek. Podle leteckých dat vrtulník Sikorsky S-76 narazil do strmého srázu v rychlosti kolem 184 kilometrů v hodině a při klesání kolem 1,2 kilometru za minutu. Stroj se při nárazu roztříštil na kusy, které se rozletěly na plochu o velikosti fotbalového hřiště, začal hořet a havárii nikdo na palubě nepřežil.

Ve vrtulníku kromě Bryanta bylo ještě dalších osm lidí. Pád nepřežily ani dvě spoluhráčky mladé GiannyAllysa Altobell a Payton Chester. Spolu s nimi přišli o život i trenér baseballového týmu John Altobell (otec Allysy Altobell) a jeho žena Keri.

 

Zdroj: TMZ, People

Články, které by tě mohly zajímat