Právě vysíláme

Proti policejní brutalitě v USA protestují i celebrity! Kdo vyrazil do ulic s transparenty?

1. června 2020 14:10
Proti policejní brutalitě v USA protestují i celebrity! Kdo vyrazil do ulic s transparenty?

Vlna protestů proti policejní brutalitě, kterou spustila smrt černocha George Floyda během zásahu, pokračuje ve Spojených státech už šestý den po sobě. Demonstrací se také zúčastňuje řada celebrit, která chce dát tímto najevo, že jim přetrvávající rasismus v Americe není lhostejný!

Přes 1400 lidí bylo od čtvrtka zadrženo a desítky dalších utrpěly zranění při pokračujících demonstracích, které po celých Spojených státech vypukly v reakci na úmrtí černocha George Floyda při pondělním zatýkání policií v Minneapolisu. V Indianapolisu byli postřeleni tři lidé a jeden člověk zemřel. Protesty pak probíhají v Los Angeles, Miami, na Floridě, či ve Washingtonu. Poklidné protesty velmi často přerůstají v násilí a výtržnosti, při nichž někteří demonstranti zapalují policejní auta a rabují obchody.

Demonstrací se často účastní i celebrity a i ony (naštěstí v poklidném duchu) vyráží do ulic s cedulemi s hesly jako Black Live Matters či Justice For Floyd. Kdo všechno se rozhodl podpořit iniciativu, která bojovat proti policejní brutalitě? Podívejte se do naší galerie!

 

 

Zdroj: Boredpanda

Články, které by tě mohly zajímat