Právě vysíláme

První muž na obálce The Sports Illustrated Swimsuit? Model si svým genderem ovšem není jistý

10. dubna 2021 12:16
První muž na obálce The Sports Illustrated Swimsuit? Model si svým genderem ovšem není jistý

Časopis The Sport Illustrated Swimsuit pravidelně dává šanci zájemcům z široké veřejnosti objevit se na jeho titulní straně. Jde o velice prestižní záležitost, o které sní mnoho modelek.

Letos poprvé však mezi finalisty, mezi kterými se bude rozhodovat, postoupil muž! Tedy muž… Lewis Freese si podle svých slov není pohlavím vůbec jistý.

Po té, co se dozvěděl, že se skutečně dostal do finálové skupiny zájemců, vypostoval na svém Instagramu příspěvek, ve kterém si všichni jeho sledující mohli přečíst detaily o nelehké cestě za tímto snem.

„V průběhu tohoto procesu (Lewis se poprvé přihlásil v roce 2019, pozn. red.) jsem se toho tolik dozvěděl o sobě samém a co je ještě důležitější o své identitě. Abych byl upřímný, nemám ani ponětí, kam můj gender momentálně spadá, ale naučil jsem se žít život krok za krokem a každý okamžik sdílet s vámi,“ napsal Lewis ve svém postu.

Model se také nechal slyšet, že svou účastí na focení chce přispět k diskuzi o přijetí různých genderových skupin. Odlišnosti každého z nás by podle něj neměly stát v cestě za našimi úspěchem, ale měly by být akceptovány pro to, co jsou.

 

Podívejte se do galerie na Lewisovy fotografie, kterými zaujal editory časopisu The Sport Illustrated. 👇

 

Zdroj: Instagram

Články, které by tě mohly zajímat