Právě vysíláme

Prymula odmítl rezignovat, pravidla prý neporušil

23. října 2020 13:54
Prymula odmítl rezignovat, pravidla prý neporušil

Ministr zdravotnictví Roman Prymula rezignovat nebude. Politik na tiskové konferenci řekl, že nic neporušil. Schůzka se podle něj uskutečnila v soukromých prostorách kapituly.

Roman Prymula ještě dopoledne tvrdil, že nemá problém rezignovat. „Jestli si to veřejnost přeje, klidně rezignuji,“ uvedl ministr. Řekl také, že nevěděl, kde se jednání má konat, a omluvil se za to.

O pár hodin později je vše jinak. Ministr zdravotnictví Roman Prymula nehodlá sám rezignovat na svůj post. Premiér Andrej Babiš ho k tomu dopoledne vyzval poté, co deník Blesk vydal fotografie, které ministra zachytily bez roušky při nočním odchodu z restaurace.

 

Prymula na brífinku řekl, že nic neporušil. Schůzka, které se zúčastnili šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek a ředitel Fakultní nemocnice Ostrava Jiří Havrlant, se podle něj uskutečnila v soukromých prostorách vyšehradské kapituly.

Babiš na dopolední tiskové konferenci uvedl, že pokud Prymula sám neodstoupí, odvolá ho. Člena vlády odvolává podle ústavy prezident na návrh premiéra. Za prezidentem Milošem Zemanem jede Babiš dnes odpoledne do Lán.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat