Právě vysíláme

Pytláka v Jihoafrické republice zabil slon, poté ho snědli lvi!

8. dubna 2019 15:10
Pytláka v Jihoafrické republice zabil slon, poté ho snědli lvi!

Strážci Krugerova národního parku našli pozůstatky po pytlákovi, jehož ušlapal slon a poté snědla smečka lvů. Pytlák byl součástí pětičlenné skupiny, která se ve známém národním parku pokoušela ulovit nosorožce.

Obrovské riziko

Podle strážců Krugerova národního parku se pytlákům podařilo nelegálně vstoupit do území národního parku pěšky, což představuje nesmírné nebezpečí. Pytláci údajně chtěli nejprve ulovit nosorožce, ale tento cíl se jim změnil ve chvíli, kdy spatřili slona.

Skupině pěti mužů se povedlo slona vyplašit natolik, že na ně vystartoval. Jednoho pytláka ušlapal a ostatním se povedlo utéct.

Smutná situace

Strážci Krugerova národního parku spustili pátrání po nejmenovaném pytlákovi poté, co je kontaktovala jeho rodina. Netrvalo dlouho a strážci národního parku našli pozůstatky kostí a oblečení, které odpovídaly popisu nejmenovaného pytláka. Podle nich ho musela sníst smečka lvů.

Výkonný ředitel Krugerova národního parku, Glenn Phillips, uvedl, že se jedná o velice smutnou událost, nejen pro národní park a jeho živočichy, ale i pro rodinu zesnulého pytláka. Phillips zároveň potvrdil, že policisté zadrželi čtyři zbylé pytláky v této skupině a důrazně vyzval ostatní Jihoafričany, aby se je nepokoušeli v tomto směru napodobit.

Smečka lvů v Krugerova národním parku

Smečka lvů v Krugerově národním parku

Zdroj: UNILAD, Sanparks.org, Kruger Park, Shutterstock, ČTK

Články, které by tě mohly zajímat