Právě vysíláme

Rázná máma Kristýna Leichtová. Odmítá dcerám kupovat hračky, které „vyrábějí otroci“

10. listopadu 2022 11:08
Rázná máma Kristýna Leichtová. Odmítá dcerám kupovat hračky, které „vyrábějí otroci“

Kolik dětem kupovat hraček a z jakého materiálu? To je otázka, kterou řeší herečka Kristýna Leichtová. Proč je vždy po návštěvě obchodu naštvaná a k čemu vychovává své ratolesti?

S blížícími svátky se obchody zaplňují všemožnými cingrlátky a barevnými hračkami. Dětem potom přímo blýskají očička a zvědavě se motají kolem výloh. Rodiče pak mají těžký úkol odolat. Herečka Kristýna Leichtová má ovšem na předvánoční nákupy jasný názor.

„Strašně mi vadí ten obrovský konzum naší společnosti. V obchodech mi vadí lákadla pro děti, která jsou umístěná nízko, aby to viděly a mohly spustit „já to chci“. A vůbec se jim nedivím! Je to nové, blyštivé, doma to nemají a nutně to potřebují. Jsou to děti,“ napsala herečka na instagram a vysvětlila, proč je vždy po návštěvě obchodu naštvaná. „Ten následný výbuch emocí nijak nekoriguji. Za trest. A ne, nekoupím zbytečnost, kterou vyrobil „otrok“ někde v zapomenuté zemi a cestovalo to k nám naprosto neekologickou cestou, třeba jen protože je to levné…Mohla bych svým dětem malovat svět narůžovo, ale raději jim vysvětlím, jaká byla cesta toho blyštivého zázraku, který nutně potřebujeme mít doma, ve skutečnosti a jak vysokou cenu za to zaplatíme doopravdy,“ napsala s tím, že svým dětem ukazuje smutné záběry o tom, jak moc jsou oceány znečištěny odpadem a zvířata tím trpí. Hvězda sitcomu Comeback dodala, že oblečení i drobné dárky nakupuje pouze z druhé ruky.

Sdílíte s herečkou stejný názor? 

Články, které by tě mohly zajímat