Právě vysíláme

Reprezentant Jakub Jankto veřejně přiznal, že je homosexuál. Jako vůbec první český fotbalista

13. února 2023 14:44
Reprezentant Jakub Jankto veřejně přiznal, že je homosexuál. Jako vůbec první český fotbalista

Fotbalový reprezentant Jakub Jankto se rozhodl k velkému životnímu rozhodnutí. Na sociálních sítích oznámil, že je homosexuál. Jankto žil dlouhou dobu s partnerkou a má dítě.

„Jako všichni ostatní mám své silné stránky, mám své slabiny. Mám rodinu, mám přátele. Mám práci, kterou dělám nejlépe, jak to jen umím. Už mnoho let, se vší vážností, profesionálně a s vášní. Jako všichni ostatní chci i já svobodně žít svůj život. Bez strachu, bez předsudků, bez násilí. Ale s láskou. Jsem homosexuál a už se nechci déle skrývat,“ řekl Jankto ve videu, které zveřejnil na instagramu. Jedná se tak o prvního českého fotbalistu, který se rozhodl pro veřejný coming out a teprve pátým hráčem na celosvětové úrovni.

Sedmadvacetiletý fotbalista žil dlouhou dobu s přítelkyní Markétou a je otcem malého chlapečka. Dvojice se rozešla v roce 2021.

Jankto momentálně působí v pražské Spartě, kam odešel ze španělského Getafe. Pod příspěvkem na instagramu se mu od fanoušků dostalo velké podpory a dle mnohých si Jakub zaslouží velký respekt. Za svým hráčem stojí také jeho klub. AC Sparta Praha uvedla, že Jankto svou sexuální orientaci už před časem přiznal vedení i spoluhráčům. „Má naši podporu. Ať žije svůj život,“ uvedla Sparta.

Články, které by tě mohly zajímat