Právě vysíláme

Restaurace JAMIEHO OLIVERA zkrachovaly – o práci přijde přes 1 000 lidí

22. května 2019 14:10
Restaurace JAMIEHO OLIVERA zkrachovaly – o práci přijde přes 1 000 lidí

Známý kuchař Jamie Oliver čelí smutné realitě – řetězec restaurací, které Angličan vlastní, zkrachoval. Dvaadvacet z pětadvaceti restaurací zavřou okamžitě a budoucnost třech zbylých je také v ohrožení. Britská média odhadují, že o práci přijde zhruba 1 000 zaměstnanců.

Smutná zpráva

Restaurace Jamieho Olivera se již delší dobu potýkají s finančními problémy. Řetězec restaurací Jamie’s od začátku letošního roku sháněl investory, aby mu s tímto problémem pomohli – nikdo se ale neobjevil. Sám Oliver do řetězce následně napumpoval 4 miliony liber jako poslední možnost, ale ani tato finanční injekce řetězci nepomohla. Po 11 letech tak restaurace Jamie’s minimálně ve Velké Británii zaniknou.

Anglický kuchař na svém Instagramu uvedl, že je z krachu devastovaný. Zároveň ale napsal, že řetězec jeho restaurací splnil svůj cíl a poskytl zákazníkům kvalitní jídlo za dobrou cenu.

Z 25 restaurací Jamie’s po Velké Británii tedy nyní zbudou pouze tři. Neví se, zda si kuchař bude chtít nechat i tyto restaurace, nebo zda je prodá někomu jinému. Jisté ale je, že kvůli krachu restaurací Jamie’s nyní přijde o práce zhruba 1 000 lidí.

Zdroj: BBC, Instagram, Twitter, Independent

Články, které by tě mohly zajímat