Právě vysíláme

Řetězec uvedl na trh kontroverzní kolekci spodního prádla inspirovanou zabitým Georgem Floydem

22. června 2021 13:10
Řetězec uvedl na trh kontroverzní kolekci spodního prádla inspirovanou zabitým Georgem Floydem

Brutální zabití George Floyda mělo velké důsledky po celém světě, které vyvolaly protesty a vztek na rasovou nerovnost. Nyní módní řetězec Marks And Spencer vydal kontroverzní kolekci spodního prádla, ve které se nechal inspirovat právě Georgem.

Řetěz rozšířil svou kolekci tělového spodního prádla o řadu Inclusive, místo pěti světlých odstínů začal vyrábět prádlo v pěti odstínech určených pro různé tóny pleti.

Marks And Spencer, největší britský maloobchod s podprsenkami a kalhotkami uvedl, že sortiment byl částečně inspirován globálním rozhovorem o rasové nerovnosti po strašlivé smrti Afroameričana Floyda v loňském Minneapolis v USA.

Společnost popsala své předchozí produkty jako „nekonzistentní a neadekvátní pro všechny etnické skupiny“, zatímco „výrazy tělové a neutrální se obecně používají pro světlejší odstíny pleti“.

Nové barvy jsou pojmenovány po drahokamech, jako jsou Topaz a Amber, poté, co maloobchodník uvedl, že obdržel „jasnou zpětnou vazbu od zákazníků“ proti názvům, jako je například tabák. Proto řetězec zvolil názvy nových odstínů takové, jenž znamenají „věci, které jsou zvláštní a vzácné“.

Zdroj: Instagram, Albawaba

Články, které by tě mohly zajímat