Právě vysíláme

Robotka Sophia chtěla zničit celé lidstvo. Nyní je plná lásky a plánuje žít v míru

5. ledna 2018 12:10
Robotka Sophia chtěla zničit celé lidstvo. Nyní je plná lásky a plánuje žít v míru

Nemá srdce ani mozek, ale přesto má saudskoarabské občanství. Robota Sophii vyvinula společnost Hanson Robotics a jejich unikátní výrobek dokazuje, jak moc jde technologie dopředu.

Ačkoliv je Sophia podle svých výrobců evidentně láskyplný robot, který touží potom žít ve společnosti lidí v míru, v minulosti příliš něhy nerozdávala. Robotická žena dokonce řekla, že zničí lidstvo. Nyní však společně se svými stvořiteli cestuje po světě a zúčastňuje se na všemožných konferencích včetně Světového ekonomického fóra a Globálního summitu nazvaného „Vše pro dobro“.

„Sophia je nejnovějším a nejmodernějším robotem společnosti Hanson Robotics,“ uvádí firma na svých internetových stránkách. „Je to vyvíjející se geniální stroj. Časem její rostoucí inteligence a pozoruhodný příběh okouzlí svět a spojí lidi bez ohledu na věk, pohlaví a kulturu,“ chlubí se. Společnost rovněž uvádí, že jejím cílem je vytvářet roboty, se kterými si lidé naprosto porozumí. Chce, aby s umělou inteligencí mluvili jako se svým přítelem.

I když Sophia patří k opravdu těm nejpromakanějším robotům, na jejích komunikačních schopnostech se stále musí pracovat. Prozatím se pouze do stroje ukládají části již proběhlé konverzace a Sophia se snaží pochopit tok diskusí a vytvářet živé odpovědi v reálném čase.

Hanson Robotics plánuje stroj i nadále zdokonalovat. Vývojáři uvádějí, že cílem je naučit Sophii napodobit lidskou schopnost lásky, empatie, hněvu, žárlivosti a pocitu, že je naživu.

 

Zdroj: businessinsider.com, YouTube

Děsivé panenky, které byste nedali ani největšímu nepříteli

Články, které by tě mohly zajímat