Právě vysíláme

Roční holčičku v kómatu chtěli lékaři odpojit od přístrojů. Hned na to se stal zázrak!

22. května 2018 15:10
Roční holčičku v kómatu chtěli lékaři odpojit od přístrojů. Hned na to se stal zázrak!

Matka s otcem ročního dítěte z Francie zažívali něco, čeho se bojí každý rodič. Jejich holčičku jménem Marwa napadl nebezpečný virus, který jí naboural nervový systém a dítěti tak způsobil celou řadu neurologických poruch. Lékaři proto děvčátko uvedli do umělého spánku.

Když se po šesti měsících Marwa neprobouzela, doktoři naléhali na rodiče, aby ji z přístrojů odpojili. Velmi se totiž báli toho, že holčička už nebude nikdy moct chodit, vnímat okolí, mluvit, a dokonce ani pořádně dýchat.

Pro rodiče to samozřejmě byla velká rána, o své dítě pochopitelně nechtěli přijít. Rozhodli se proto založit petici a díky nasbíraným podpisům soud prodloužil jejich dceři život o další dva měsíce. Přesto lékaři na matku s otcem velmi naléhali a na odpojení od přístrojů i nadále trvali.

ČTĚTE TAKÉ: DOJEMNÉ VIDEO! Jak vidí ten samý den máma a jak její dítě?

Pouhých 10 dní od toho, co soud určil, že Marwa ještě může žít, se však stal zázrak. Holčička se z kómatu probudila! Rodiče byli samozřejmě štěstím bez sebe a zároveň si pořádně oddechli, že tentokrát opravdu udělali moc dobře, když se rozhodli lékaře neposlechnout.

Doteď není jasné, jaký zdravotní stav na Marwu v budoucnu čeká. Její matka s otcem však věří, že už přijde jen to dobré. Léčba prý pokračuje a Marwa dělá každým dnem pokroky. Její tatínek na ni navíc často mluví a jak on sám uvádí, holčička se na něj při tom vždy krásně usmívá! 🙂

 

Zdroj: The Sun, Metro.uk

Káčin zápisník: O bláznivých matkách, co ještě ani nejsou matkami

Články, které by tě mohly zajímat