Právě vysíláme

Rodiče souhlasili se změnou pohlaví šestileté dcery. Z holčičky se stal Dexter

21. února 2020 9:10
Rodiče souhlasili se změnou pohlaví šestileté dcery. Z holčičky se stal Dexter

Když byly malé Talii pouhé tři roky, řekla rodičům, že je chlapcem. Ne, že by jím chtěla být, ale že jím je. O tři roky později už se holčičce neříká Talio, ale Dextere.

Maminka Mienna uvedla pro deník Daily Mail, že ji to vůbec nešokovalo. Ačkoliv to mnoha lidem může připadat zvláštní, Talia prý proti svému pohlaví protestovala už od narození a jako holčička odmítala nosit šaty a dlouhé vlásky. Rodiče tak její „prohlášení“ v pouhých třech letech vzali vážně a s dcerou zašli k psychologovi. Ten jim sdělil, že dcera trpí genderovou dysforickou poruchou, během níž jedinec zažívá stres a úzkosti spojené s jeho vlastním pohlavím.

O pár let později Talia oznámila, že její jméno je Dexter a opravdu se stává chlapcem. Rodiče ji v tom podpořili a dítě bylo zapsáno do databáze kliniky v Londýně, která pracuje s dětskými transgender pacienty.

Ačkoliv otec i matka malého Dextera tvrdí, že jejich dítě je nyní mnohem šťastnější, případ vyvolal mnoho otázek. Není totiž ve třech letech příliš brzy na to, aby dítě zpochybňovalo svou pohlavní identitu?

 

Zdroj: DailyMail

Články, které by tě mohly zajímat